Joskus tietyt ruoka-aineet tai ruokayhdistelmät voivat aiheuttaa epämukavaa oloa syömisen jälkeen. Myös normaalia suuremmat annokset voivat tuntua ähkynä ja turvotuksena. Ruokailun jälkeinen turvotus, ähky tai epämukava tunne vatsassa voi kertoa heikentyneestä ruuansulatuksesta. Heikentynyt ruuansulatus voi olla myös syynä ravintoaineiden heikompaan imeytymiseen.

Mietimme NORDIQilla, mitä voisimme tehdä auttaaksemme asiassa, ja lähdimme tutkimaan aihetta. Tuttu sanonta, “Olet mitä syöt” pitää vain osittain paikkansa, sillä oikeastaan olet, mitä suolistostasi imeytyy. Tämä mielessämme päätimme suunnitella korkealaatuisen ravintolisän, joka helpottaisi ruuansulatusta sekä suolistomme työtä – tavoitteena tietenkin mukava olo vatsassa! Lopputuloksena syntyi Digestive Complex, rasvoja, proteiineja, tärkkelyksiä ja laktoosia pilkkovia entsyymejä, sekä ruuansulatusta tehostavia yrttejä, kuten piparminttua, fenkolia ja inkivääriä.

Miksi kannattaa käyttää ruuansulatusentsyymejä?

1. Saat enemmän irti ruuasta. Kun syömäsi ravinto sulaa tehokkaammin, myös ruuan ravintoaineet imeytyvät paremmin. Voit tuntea tämän mm. energiatasojen nousuna.

2. Vältät turvotuksen ja vatsanväänteet. Suuret ateriat vaativat ruuansulatuselimistöltäsi paljon työtä. Ruuansulatusentsyymien käyttö auttaa raskaidenkin aterioiden pilkkomisessa ja näin ennaltaehkäisee syömisen jälkeistä raskasta oloa ja turvotusta.

3. Hoidat suolistosi kuntoa kasviravintein. Kun käytät valmistetta, jossa on entsyymien lisäksi mukana vatsaa ja suolistoa rauhoittavia rohdoksia, kuten piparminttua, saat entistä kokonaisvaltaisemman hyödyn sen käytöstä. Kasvit ja rohdokset rauhoittavat ja hoitavat ruuansulatuskanavaasi luonnollisesti. Tuote sisältää:

  • rauhoittavaa piparminttua
  • vatsakramppeja ehkäisevää fenkolia
  • vatsahappojen eritystä tukevaa inkivääriä
  • rasvojen pilkkomisessa tukevaa artisokkaa
  • vastustuskykyä lisäävää pakurikääpää

4. Olemme suosineet tuotannossa luomua ja tuorepakastekuivausta. Näin saat mahdollisimman puhtaan ravintolisän, joka sisältää myös rohdosten korkean ravintopitoisuuden.

5. Digestive Complex on täysin kasvipohjainen, joten se sopii kaikille. Myös käyttämämme ruuansulatusentsyymit ovat kasviperäisiä.

6. Lisäksi tuote on 100 % lisä- ja täyteaineeton.

NORDIQ Nutrition Digestive Complex -yrtit

Mistä voit huomata ruuansulatuksesi parantuneen?

Heikentyneen ruuansulatuksen oireita voivat olla turvotus, ilmavaivat, epämukavuus tai kipu vatsan alueella tai esimerkiksi närästyksenkaltaiset oireet. Ruuansulatuskanavan tasapainottuminen voi puolestaan näkyä esimerkiksi ihon kunnon paranemisena, energisyyden lisääntymisenä ja mielialan kohoamisena. Viimeaikaiset tutkimukset ovatkin osoittaneet, että suolistossa on enemmän mielihyvävälittäjäaine serotoniinin reseptoreita, kuin aivoissa!

Paras tapa ylläpitää ruuansulatuskanavasi hyvinvointia on yhdistää puhdas ja aito ruokavalio, terveelliset elämäntavat, ravintorikkaat yrtit ja kasvit sekä tarvittaessa ruuansulatusta tehostavat entsyymit. Lisää vielä liikuntaa sopivassa suhteessa, ja sinulla on erinomainen pohja nauttia terveestä ja hyvin toimivasta suolistosta – koko kehon keskeisimmästä systeemisestä osasesta! Liikunta nimittäin tutkimusten mukaan lisää suolistomikrobiston monimuotoisuutta ja lisää hyvien bakteerien määrää.

Nauttimalla ateriallasi 1-2 kapselia Digestive Complexia voit kokea normaalia kevyemmän ja energisemmän ruokailunjälkeisen olon.

Pääkuva: Unsplash Pablo Merchán Montes