Lupaan ja vannon, että kaikkea on kokeiltu

Tilanne oli tämä: iän karttuessa ei kroppa enää reagoinutkaan mm. liikuntaan entiseen malliin. Myös mielialat alkoivat heitellä sinne ja tänne kuin puuskittainen merituuli. Välillä tunsin niin paljon, että meinasi pää räjähtää ja toisinaan sitten olo oli yhtä merkityksellinen kuin märällä lapasella.

Ainahan olen ollut menevä, elävä ja värikäs, mutta nyt tuntui kuin olemassaoloni janalle olisi tullut synkempiä loppupäitä. Tunteet kuuluvat repertuaariin ihmisenä ja naisena kuukautiset tuovat ihan oman kierresyötön, jonka kanssa joko tulee osuma tai sitten ei. Tietoahan on tarjolla aivan ihan miten asiaa haluaa tarkastella ja ketä uskoa. Mikään, toistan, mikään sama ei sovi kaikille, vaan jokaisella on uniikki systeemi, joka vaatii uniikit ratkaisut ja jos niin haluaa, vitamiinilisät.

Minusta oli siis tulossa kerran kuukaudessa raivohullu. Tunsin aaltojen kasvavan sisälläni jo päiviä aiemmin ja kun menkat alkoivat oli se tavallaan helpotus, koska tajusin, että huh, taas olen selviämässä yhdestä setistä. Kyllästyin tähän ja niin päätin etsiä ratkaisua. Uskon siihen, että asioilla on tapana järjestyä ja en nyt tosiaankaan muista miten päädyin ylipäätään NORDIQ Nutritionin sivuille. Ehkä se oli Instagramin kautta? Sen muistan, että huomioni kiinnitti pari minulle nykyään merkityksellistä asiaa.

Luonnollinen ja vegaaninen

En ole vegaani, mutta pyrkimys sitä kohti on aito ja siksi kannustan itseäni kohti valintoja, jotka olisivat kestävämpiä koko maailman kannalta. Luonnollinen taasen symboloi minulle aitoutta. Ajassa, jossa varsinkin naisena on kemikaalien ympäröimänä, on tarpeeni vähentää elimistöäni kohtaan kohdistuvaa kemikaalimäärää. Siihen kun lisää laiskuuteni syödä riittävän monipuolisesti, riittävän usein, alkaa olla aika monta minulle hyvää syytä kokeilla jotain ihan uutta.

Kokeiltuani NORDIQ Nutrition Female Complex -ravintolisää, huomasin selkeän muutoksen. En väitä, että tämä toimisi kaikille. Minulle toimi. Jo ensimmäinen kuukautiskierto oli helpompi, toinen jo siinä määrin uskomattoman helppo, etten lainkaan huomannut kuukautisten alkua. Kuin paluu teiniaikaan, jolloin ei tiennyt milloin menkat alkaa. Vaihtelua tämäkin.

 

Pääkuva: Unsplash / Liana Mikah