Tervetuloa kevät ja kehon puhdistuminen! Onko kehossasi tunkkainen ja väsynyt olotila? Haluaisitko voida virkeämmin kevätauringon loisteessa, mutta energiatasot eivät vaan tunnu riittävän? Joskus kehoa täytyy hieman herätellä uuteen vuodenaikaan.

Kevät on perinteisesti puhdistumisen aikaa, jolloin moni innostuu erilaisista puhdistuskuureista ja keveämmistä ruokavalioista. Ne ovatkin hyviä tapoja startata uinuvaa aineenvaihduntaa, tukea painonpudotusta sekä nostaa omia energiatasoja. Tarkastelemme kolmiosaisessa Kevät ja kehon puhdistus -blogisarjassamme lyhyesti kevätdetoxin hyötyjä, helppoja tapoja toteuttaa se, sekä sitä milloin puhdistus kannattaa ja ei kannata.

Miksi kehon puhdistaminen kannattaa?

Ajattele kehoasi monimutkaisena verkostona, jossa putkia pitkin kulkee sisään ja ulos ravinteita, tarpeettomia lisäaineita ja haitta-aineita. Kun tämä mekanismi toimii hyvin eikä tukoksia synny, voit hyvin ja energisesti ja olet todennäköisesti terve. Kun käsiteltävää tulee keholle liikaa, osa putkistoista voi tukkiutua ja aineiden vaihto hidastua ja häiriintyä. Tällöin voi alkaa pikkuhiljaa syntymään oireita, väsymystä ja taipumusta sairastua helpommin. Kehomme tärkeimmän puhdistavan elimen, maksan, terveys heijastuu koko kehoon, joten siitä kannattaa pitää huolta.

Kun kehoa ja maksaa autetaan poistamaan sinne kertynyttä kuona-ainetta, myrkkyjä ja muita haitta-aineita, voit kokea mm. seuraavia positiivisia vaikutuksia.

  • kohonnut energiataso
  • painonlaskuihon
  • kunnon paraneminen
  • mielialojen tasapainottuminen
  • verensokerin tasapainottuminen
  • veren rasva-arvojen tasapainottuminen
  • suoliston toiminnan tasapainottuminen
  • unen laadun paraneminen
  • ruuansulatuksen ja ravinteiden imeytymisen paraneminen

NORDIQ Nutrition Detox Complex

Lisäksi saatat kokea kehon puhdistamisesta myös joitain yllättäviä ja odottamattomia hyötyjä! Joillakin henkilöillä esimerkiksi haju- tai makuaisti voi parantua ja aikaisemmin jopa happamilta maistuneiden marjojen makeus tulee paremmin esille.

Puhdistusoireita ei kannata säikähtää

Kun aloitat detox-kuurin, voi sen alussa ilmetä erilaisia puhdistusoireita. Nämä ovat normaaleja ja kuuluvat asiaan, ja yleensä ne katoavat muutaman päivän kuluttua. Tällaisia voivat olla esimerkiksi päänsärky, iho-oireet, väsymys, ajoittainen huonovointisuus tai ärtynyt mieliala. Helpotat kehosi puhdistustyötä myös siihen tarkoitetuilla, puhtailla ravintolisillä. Detox Complex sisältää hyödyllisiä kasviksia, kuten voikukkaa, parsakaalin ituja ja kurkumajuurta. Lisäksi C-vitamiini ja seleeni suojaavat soluja hapetustressiltä. Tuote sopii myös päivittäiseen käyttöön tukemaan kehoa kuormittavien elämäntapojen tai stressin yhteydessä!

→ Lue lisää Detox Complexista!

Seuraavassa kirjoituksessamme esittelemme helppoja tapoja tukea kehon puhdistumista päivittäin! Niitä voit noudattaa, vaikka et tekisi varsinaista detox-kuuriakaan.

Pääkuva: Unsplash / Team Easil