C-vitamiinilla on havaittu olevan iholle lukuisia hyviä vaikutuksia – se kirkastaa ihoa ja sillä on tärkeä rooli ihon kuivumisen ehkäisemisessä ja kollageenisynteesissä. C-vitamiinia saat muun muassa marjoista, vihanneksista ja hedelmistä.

E-vitamiini on limakalvojen ja ihon suosikki! Myös silmät hyötyvät E-vitamiinista. Se voitelee, vahvistaa ja suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta. E-vitamiinia löytyy esimerkiksi kananmunista, pähkinöistä, siemenistä ja rypsiöljystä.

A-vitamiini auttaa pitämään ihon terveen ja nuoren näköisenä. Sillä voi olla myös positiivinen vaikutus akneen.
A-vitamiinin esiastetta, betakaroteenia, kannattaa nauttia aurinkoisina päivinä – se antaa suojaa ja tukee kauniin rusketuksen syntyä. A-vitamiinia on retinolina muun muassa maksassa, munissa, voissa, rasvaisessa kalassa, juustossa ja lihassa. Karotenoideja löytyy esimerkiksi porkkanasta ja tummanvihreistä kasviksista.

Biotiini eli B7-vitamiini vahvistaa ihoa, ja lisäksi hiuksia ja kynsiä. Biotiinin hyviä lähteitä ruuassa ovat: hedelmät, pähkinät, maitotuotteet ja täysjyväriisi.

B-vitamiinit. B-vitamiineista B2-vitamiini eli riboflaviini vaikuttaa iho-oireisiin erityisesti suun ja nenän alueilla. Mikäli iho kuivuu ja halkeilee helposti, varmista että saat ravinnosta riittävästä B2-vitamiinia. Myös B3-vitamiinin vähyys ravinnossa voi aiheuttaa ihon kuivuutta. Kumpaakin B-vitamiinia löytyy kananmunista, kalasta ja vihreistä vihanneksista, B2-vitamiiniä lisäksi maitotuotteista ja juustosta ja B3-vitamiinia lihasta ja kanasta.

 

Talvi-ihon parhaat vitamiinit

Ihon suojaamiselle tärkeää C-vitamiinia löytyy myös luomusertifioidusta Organic Bioactiv Skin -ravintolisästämme. Se sisältää C-vitamiinin lisäksi muun muassa sitruunasta saatavaa ferulahappoa, jota käytetään usein anti-ageing-tuotteissa. Vahva sekoitus luomukasveja tehostaa kollageenin muodostumista ja suojaa ihoa.

B-Complex sisältää runsaan kattauksen B-vitamiineja, C-vitamiinia sekä niiden toimintaa tehostavia kasveja. Valitse tämä tuote mikäli haluat varmistaa riittävän B-vitamiinien sannnin.

Molemmat tuotteet ovat lisäaineettomia ja vegaanisia kuten koko NORDIQ Nutrition -sarja.

 

Pääkuva: Unsplash / Alesia Kazantceva 
Artikkelikuva: Unsplash / Peter Conlan