Tervetuloa Yrttioppaamme pariin! Esittelemme sinulle säännöllisesti yrttejä, joita NORDIQ Nutrition -tuotteemme sisältävät ja joista useimpia löydät myös Suomen luonnosta. Toivomme, että saat uutta tietoa ja inspiraatiota luonnon hyvää tekevästä voimasta!

Kyytiä PMS-oireille!

Dong Quai (Angelica sinensis) tunnetaan myös nimellä “naisten ginseng”. Se on tuhansien vuosien ajan perinteisesti naisen hormonaalisten oireiden tukemiseen käytetty kasvi. Kiinalaisen lääketieteen mukaan sen merkittävimmät ominaisuudet ovat sen kyky vahvistaa verta ja auttaa naisten vaivoissa. Dong Quai kuuluu samaan kasviheimoon, kuin selleri ja porkkana, ja sillä on pienet, valkoiset maanpäälliset kukinnot. Sen juurta käytetään terapeuttisiin tarkoituksiin ja ravintolisissä.

Dong Quain vaikutukset tunnetaan laajalti, erityisesti naisten keskuudessa. Dong Quai sisältää terveydelle edullisia fytoestrogeeneja, polysakkarideja sekä ferulahappoa. Kasveissa esiintyvät fytoestrogeenit auttavat säätelemään myös naisten estrogeenitasoja.

Dong Quai voi tukea terveyttä seuraavilla tavoilla:

  • auttaa tasapainottamaan estrogeeniaineenvaihduntaa
  • edistää veren muodostumista ja voi ”rikastaa” verta
  • tukee sydämen ja verisuoniston terveyttä
  • auttaa lievittämään kipua ja kramppeja
  • antiallerginen

Näiden ominaisuuksien ansiosta tämä naisten oma ginseng onkin erityisen toimiva:

  • PMS-oireiden, kuten mielialan vaihtelujen tasapainotuksessa:
  • kivuliaiden kuukautisten helpottamisessa
  • vaihdevuosioireiden (kuumat aallot, unettomuus) tasapainottamisessa
  • anemian helpottamisessa & runsaiden kuukautisten yhteydessä

Dong Quai voi myös olla hyödyllinen lihaskrampeissa, heikentyneen verenkierron parantamisessa sekä allergioissa.

Female Complex – naisen ravintolisä

Female Complex -ravintolisä sisältää Dong Quaita sekä muita naiselliseen hyvinvointiin edullisesti vaikuttavia kasveja, kuten Kudzujuurta (Pueraria lobata), joka sisältää runsaasti isoflavonoideja, jotka voivat olla hyödyllinen tuki naisen hormonitasapainolle. Koiranheisi autta lievittämään kramppeja, ja voi olla näin hyödyllinen esimerkiksi kuukautisten aikaan. Kamomilla puolestaan rauhoittaa hermostoa. Lisäksi mukana on hermostolle ja hormonitoiminnalle tärkeää B6-vitamiinia. Female Complex on suunniteltu tukemaan naisen elinvoimaisuutta ja terveyttä! *

* Mikäli sinulla on lääkitys tai diagnosoitu sairaus, tarkistathan aina lääkäriltäsi ravintolisän sopivuuden itsellesi ennen käyttöä. 

Lähteet:
Nordic Premium Finland Oy

Kuva: Unsplash / Andressa Voltolini