Tervetuloa Yrttioppaamme pariin! Esittelemme sinulle säännöllisesti yrttejä, joita NORDIQ Nutrition -tuotteemme sisältävät ja joista useimpia löydät myös Suomen luonnosta. Toivomme, että saat uutta tietoa ja inspiraatiota luonnon hyvää tekevästä voimasta!

3 syytä käyttää nokkosenjuurta

Nokkonen (Urtica dioica) on erityisesti suomalaisille tuttu rohdoskasvi pihoilta ja niityiltä. Sen terveysvaikutukset ovat runsaat. Tällä kertaa keskitymme Movember-kuukauden kunniaksi nokkosen juuriosan hyödyllisiin terveysvaikutuksiin miehisen hyvinvoinnin ylläpidossa! Lue tästä kolme yksinkertaista syytä, miksi nokkosenjuuri on hyväksi miehelle.

1. Tasoittaa testosteronia. Nokkosenjuuren yhdisteillä voi olla vaikutusta veressä kiertävän aktiivisen testosteronin määrään. Se voi myös estää testosteronin muuntumista naissukuhormoni estradioliksi (estrogeeni). Veressä kiertävän vapaan testosteronin määrä vähenee miehen ikääntyessä, noin 40 ikävuoden jälkeen. Testosteronin väheneminen voi näkyä mm. libidon laskemisena, erektiohäiriöinä, lihasmassan pienentymisenä, voiman ja lihaskunnon alenemisena ja mielialan laskuna.

2. Ehkäisee eturauhasen laajentumista. Nokkosenjuuri sisältää lektiiniä, joka voi ehkäistä eturauhassolujen laajentumista. Eturauhasen laajentuminen on yleinen vaiva erityisesti keski-iän ylittäneillä miehillä.

3. Lisää virtsan määrää. Nokkosenjuuri rauhoittaa virtsanjohtimia, lisää virtsan määrää, suihkun runsautta. Se myös vähentää jäännösvirtsaa, mikä voi ehkäistä yöllistä virtsaamisen tarvetta. Lisääntynyt virtsaamisen tarve voi olla oire eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta, joten rakon tyhjeneminen tukee eturauhasen hyvinvointia.

Male Complex – Miehille, jotka pitävät itsestään huolta!

NORDIQ Nutrition Male Complex -ravintolisä sisältää monipuolisen yhdistelmän miehistä hyvinvointia ylläpitäviä kasveja ja hivenaineita. Nokkosenjuuri onkin parhaimmillaan yhdistettynä muihin eturauhasta tukeviin ravintoaineisiin ja rohdoksiin! Male Complex toimii erinomaisena elinvoiman lisääjänä sekä ennaltaehkäisevänä ravintolisänä miehen elämässä – joka päivä! *

* Mikäli sinulla on lääkitys tai diagnosoitu sairaus, tarkistathan aina lääkäriltäsi ravintolisän sopivuuden itsellesi ennen käyttöä. 

Lähteet:

  • Nordic Premium Finland Oy
  • Sinikka Piippo, Suomen luonnon lääkekasvit, Tammi, 2018.
  • Terve.fi

Kuva: Unsplash / Véronique Bauer