Pakastekuivaus

Pakastekuivaus takaa ravintorikkaat ainesosat

Jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen laadun, hyödynnämme tuotteidemme valmistuksessa tuorepakastekuivausta. Sen avulla kasvin herkkä kemiallinen koostumus ja ravintoarvot säilyvät lähes alkuperäistä, tuoretta kasvia vastaavana. Tavanomaisissa kuivausmenetelmissä, kuten sumu- tai lämpökuivaus, iso osa kasvin hyödyllisistä ravinteista menetetään.

Tuoreen kasvin kuivaaminen tehdään kahdessa vaiheessa, jonka ansiosta vesipitoisuus jää pieneksi. Jokainen vaihe on suojattu valolta, lämmöltä ja hapettumiselta. Pakastekuivauksessa vesi sublimoituu, eli muuttuu kiinteästä muodosta suoraan kaasumaiseksi. Kun rohdosmateriaalissa ei ole vettä, fytoravinteiden entsymaattinen rappeutuminen pysähtyy.

Miksi pakastekuivaus kannattaa?

Pakastekuivauksessa vesi sublimoituu, eli muuttuu kiinteästä muodosta suoraan kaasumaiseksi, ja haihtuu. Kun rohdosmateriaalissa ei ole vettä, ravinteiden rappeutuminen pysähtyy. Pakastekuivaus on hellävaraisin tunnettu kuivausmenetelmä, jonka avulla tuoretta vastaavia rohdoskasveja voidaan hyödyntää ravintolisien valmistuksessa.

Miten pakastekuivaus toimii?

  1. Kasvit, yrtit ja marjat kerätään.
  2. Tuoreet kasvit jäädytetään nopeasti nestetypellä alle -200 C asteeseen.
  3. Kasvien sisältämä vesi muuttuu suoraan kaasumuotoon eli sublimoituu, mutta ravinteet jäävät kasviin.
  4. Kasvimateriaali jauhetaan hienoksi hellävaraisella kylmäjauhatusmenetelmällä.
  5. Pakastekuivatut jauheet sekoitetaan keskenään yhdessä vitamiinien, hivenaineiden ja muiden ravinteiden kanssa.
  6. Valmis NORDIQ Nutrition -ravintolisä pakataan tiiviiseen kierrätyslasipurkkiin, joka suojaa kapselit valolta, kosteudelta ja lämpötilan vaihteluilta.