Tuorepakastekuivaus

Tuorepakastekuivaus takaa ravintorikkaat ainesosat

Jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen laadun, hyödynnämme tuotteidemme valmistuksessa tuorepakastekuivausta. Sen avulla kasvin herkkä kemiallinen koostumus ja ravintoarvot säilyvät lähes alkuperäistä, tuoretta kasvia vastaavana.

Tuoreen kasvin kuivaaminen tehdään kahdessa vaiheessa, jonka ansiosta vesipitoisuus jää pieneksi. Jokainen vaihe on suojattu valolta, lämmöltä ja hapettumiselta. Tuorepakastekuivauksessa vesi sublimoituu, eli muuttuu kiinteästä muodosta suoraan kaasumaiseksi. Kun rohdosmateriaalissa ei ole vettä, fytoravinteiden entsymaattinen rappeutuminen pysähtyy.

Miksi tuorepakastekuivaus kannattaa?

Tuorepakastekuivaus on hellävaraisin tunnettu kuivausmenetelmä, jonka avulla tuoretta vastaavia rohdoskasveja voidaan hyödyntää ravintolisien valmistuksessa. Näin voimme tuoda saatavillesi terapeuttisesti vaikuttavat kasvit makuineen, tuoksuineen ja kemiallisine ominaisuuksineen, korkealaatuisina.

Miten tuorepakastekuivaus toimii?

  1. Puhtaat ja luonnonmukaisesti kasvatetut kasvit ja yrtit korjataan talteen.
  2. Tuoreet kasvit jäädytetään nopeasti -200 C asteessa tuorepakastekuivauslaitteessa kaksi kertaa.
  3. Jäätynyt vesi muuttuu suoraan kaasuksi eli sublimoituu pois, jonka jälkeen kaikki ravinteet jäävät kasviin.
  4. Kasvimateriaali jauhetaan hienoksi hellävaraisella cryo (kylmä)-jauhatusmenetelmällä.
  5. Tuorepakastekuivattuja jauheita sekoitetaan keskenään yhdessä bioaktiivisten vitamiinien ja ravinteiden kanssa valmiiden tuotteiden aikaansaamiseksi.
  6. NORDIQ Nutrition -ravintolisät pakataan tiiviiseen lasipurkkiin, joka suojaa kapseleita valolta, kosteudelta ja lämpötilan vaihteluilta.