Kun aloitin kuntosaliharjoittelun noin 10 vuotta sitten oli minusta itsestäänselvyys, että tavoitteellinen ja tuloksellinen saliharjoittelu vaatii vinon pinon erilaisia lisäravinteita sekä treenin aikana, sitä ennen ja sen jälkeen. Oli rasvanpolttajaa, tehonlisääjää, proteiinia, kreatiinia, BCAA:ta ja kuka tietää mitä. Voin rehellisesti näin jälkiviisaana myöntää, että en tiennyt puoliakaan noista – miten ne vaikuttaisivat harjoitteluuni, palautumiseeni ja lihasmassan kasvamiseen. More is more yksinkertaisesti, ja mitä enemmän erilaisia lisäravinteita popsit nassuun, sitä parempi tulos, eikö vain?

Tiedätkö, mitä urheiluravinteesi oikeasti edes sisältävät?

On oikeasti rehellisesti sanottuna jopa pelottavaa, kuinka paljon me pistämme suuhumme erilaisia valmisteita, joiden vaikutuksista emme oikeastaan tiedä hölynpölyä. Luotamme vain siihen, että jos muutkin niin kyllä minäkin voin. Miten oli, sainko minä tuloksia kaikilla näillä kirjainyhdistelmä-valmisteilla, joita ahkerasti käytin? Kulkiko treeni jotenkin erityisen hyvin, ja menikö jokainen tekemäni toisto suoraan hauikseen ja pakaraan? Valitettavasti näin ei mennyt.

Jos sinä – kuten minä – olet joskus täyttänyt kaapit lisäravinnepurkilla toisen perään, kysy itseltäsi tärkeä kysymys:

Mitä sinä haluat lisäravinteilla saavuttaa? Mitä ne tuovat harjoitteluusi ja miten ne tukevat hyvinvointiasi?

Minun tapauksessani kaksi oleellisinta asiaa, joihin haluan lisäravinteilla vaikuttaa, on treenin aikainen jaksaminen ja palautuminen. Haluan, että treenin aikana minulla on energinen olo, ilman rajuja energia-piikkejä ja sen myötä tulevia vielä rajumpia droppeja. Treenin jälkeen haluan, että lihakset ja hermosto lähtee palautumaan mahdollisimman tehokkaasti ja optimaalisesti, jotta voin harjoitella taas seuraavana päivänä tehokkaasti.

Personal trainer Ida Gustafsson

Toinen itselleni nykyään aina vain tärkeämpi ominaisuus on tuotteiden luonnollisuus. Purnukoiden sisällysluetteloita paljon selanneena on iskenyt ahdistus siitä, kuinka keinotekoisia tuotteita markkinoilla onkaan. Nykyään puhutaan enemmän kuin koskaan luonnollisuudesta – ja tottakai tätä toivon erityisesti tuotteista joita nautin sisäisesti.

Uudistetut NORDIQ Nutrition sporttijauheet ovat 100 % luomulaatuisia, lisäaineettomia ja vegaanisia!

NORDIQ Nutrition -ravintolisiä olen käyttänyt jo reilun parin vuoden ajan, ja tuotteiden luonnollisuus on ollut ehkä suurin syy, miksi aina nappaan juuri kyseisen brändin tuotteita ostoskoriini. Olen nyt reilun kuukauden ajan testaillut kahta uutta luomulaatuista huipputuotetta treeniä tukemaan! Tuotteissa yhdistyy luonnollisuus, hyvä ja mieto maku ja tärkeimpänä seikkana – ne tekevät juuri sitä, mitä lupaavatkin.

Pre-Workout-jauhetta käytän ennen treeniä, ja tällä varmistan sen, että koko treenin ajan energiatasoni pysyvät hyvänä ja ennen kaikkea tasaisena. Post-workout-jauhetta nautin heti treenin jälkeen tukemaan palautumista, korjaamaan treeninaikaisia lihasvaurioita sekä vähentämään matala-asteista tulehdusta. Parasta onkin mielestäni se, kuinka monipuolisia tuotteet ovat.

Personal trainer Ida Gustafssonin vinkit sporttijauheiden käyttöön arjessa:

  1. Jos olen töissä joutunut seisomaan paljon ja pitkään, ja jalkoja ja selkää särkee, otan illalla annoksen Post-workout jauhetta ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa tukemaan kroppani palautumista.
  2. Lämpiminä kesäpäivinä, kun aamulla ei ole tehnyt mieli lämmintä kahvia, olen nauttinut jääkylmän lasillisen Pre-workout-juomaa ennen töihinmenoa. Kokeile puristaa joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja saat juomasta vielä raikkaamman makuisen!
  3. Sekoita aamusmoothieesi joukkoon Pre-workout-jauhetta – saat helposti perus-smoothiestasi oikean superfood-juoman! Erityisen hyvä sinulle, jolla (kuten minulla) on vaikea syödä runsas ateria heti aamulla. Katso herkullisen aamusmoothien ohje kuvan alapuolelta.

NORDIQ Nutrition sporttijauheet ja smoothie

Herkullinen ja täyttävä aamusmoothie

Lisää kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita, kunnnes massa on täysin tasaista. Nauti kylmänä!

  • 2 rkl Pre-Workout-jauhetta
  • 1 dl tuoretta ananasta
  • 0,5 dl tyrnimarjoja (pakaste)
  • 2 dl tuoretta pinaattia
  • 2 dl appelsiinimehua tai vettä (voit lisätä nesteen määrää jos haluat smoothiesta juoksevamman)
  • 100 g maitorahkaa tai vastaavaa soijatuotetta
  • 1 rkl maapähkinävoita

 

Teksti ja kuvat: Ida Gustafsson, seuraa Idaa Instagramissa @idagustafsson_pt