07:02 Hyvää huomenta Ranskasta! Bonjour!

07:30 Päivän ihana hetki, aamupala! Iso lautasellinen puuroa, pari kuppia kahvia rauhassa samalla  uppoutuen mihin kirjaan milloinkin. Tällä hetkellä menossa Heads-Up Baseball ja jo nyt voin antaa ison lukusuosituksen kaikille urheilupsykologiasta kiinnostuneille, erityisesti kaikille valmentajille sekä urheilijoille.

9:00 Aika irrottautua kirjasta ja valmistautua tulevaan treeniin, tavoite on pyörähtää aina joogamaton kautta, mutta ei se aina onnistu. Tänään riitti aika, aina ei. En ota myöskään stressiä, jos ei onnistu.

9:45 Treeni nro 1, puntti joukkueen kanssa yhdessä, kesto noin 1h 15 min, jonka jälkeen pukuhuoneen kautta lajitreeniin. Samalla kun vaihtaa vähän kampetta niin nappaan banaania, omenaa, rusinoita, mitä ikinä sattuu mukana olemaankaan ja usein samalla sujautan juomapulloon Post-Workout -jauhetta, että lihakset saa jo vähän ravinteita siinä vaiheessa eikä kuole lajin eli lentopallon aikana (liioittelen 😉 ) . Lajitreeni kestää yleensä noin tunnin ja sen jälkeen suihkun kautta kotiin.

13:00 Kotona lounaan tekoon. Nälkä vetää yleensä pisimmän tikun ja ruoaksi tulee jotain, mikä valmistuu mahdollisimman nopeasti. Nälkäinen minä on sama asia kuin kärsimätön kokki. Lounaan jälkeen otan usein päikkärit, jotta saan pienen levon tässä välissä. Joskus siihen ei ole mahdollisuutta, jos pitää käydä fysioterapiassa tms. hoidossa. Etenkin silloin yritän muistaa pitää kymmenen minuutin mindfulness hetken HeadSpace -applikaation kautta, koska helposti jään kiireen tunteeseen kiinni, mutta tuo hetken rauhoittuminen helpottaa yllättävän paljon.

Post-Workout Protein Powder

15:00 Iltapäiväkahvit ja snack naminamiii. Teen usein smoothien välipalaksi ja silloin heitän smoothien sekaan Pre-Workout -jauhetta, josta löytyy kaikenlaista kivaa seuraavan treenin tueksi. Olen kokenut sen käteväksi myös siitä syystä, ettei tarvitse pitää kahdeksaa eri purnukkaa kotona smoothieta varten vaan tuosta samasta pussista saan kattavan setin ravinteita smoothien sekaan. Etenkin pelipäivänä sujautan siitä lisäravinteet välipalalle ja olen valmis valloittamaan kenttää! 😉

15:45-19:15 Päivän toinen treeni, yleensä laji. Jos meillä on rankempi jakso treeneissä menossa, esimerkiksi tiukka preseason pätkä tai tulee hikoiltua tosi paljon (kuuma, ilmastoimaton halli), niin Hydration-jauhe pelastaa! Oma maha ei jostain syystä osaa sulattaa monia energia/urheilujuomia enää vaan tulee kipeäksi parin erän jälkeen. Hydration-jauheesta onkin tullut vakiovaruste peleihin polvisuojien ja pelikenkien ohella. Tämä jauhe ei aiheuta vatsakipuja ja on sen verran miedon makuinen, että se ei ala myöskään tökkiä makunystyröitäni, vaikka meillä pelit lämmittelyineen saattavat joskus kestää kolmekin tuntia. Kolmen tunnin hikoilujen aikana kroppa usein tarvitsee kuitenkin muutakin kuin pelkkää vettä. Iso sydän ja peukku tälle tuotteelle!

20:30 Kotona ja illallisen valmistamista. Yleensä toivon, että olisin lounaalla tehnyt enemmän ruokaa, jota nyt voisin syödä, mutta usein kärsimättömyyteni kostautuu ja joudun tässä vaiheessa aloittaa saman pilkon-keitän-paistan-maustan-poltan suun -session uudelleen.

21:30 Illalla yritän valahtaa sohvalta lattialle ja venytellä edes vähän niitä paikkoja, jotka vaativat erityishuomiota. Samalla juon yleensä iltajuoman, johon olen sekoittanut Opti-MSM:ää ja NORDIQ Nutritionin Magnesium -jauhetta. Tämä makuyhdistelmä ei huimaa päätä, mutta kaikkeen sitä tottuu! Omaan heikot nukahtamistaidot, joten jos ja kun magnesiumin on väitetty auttavan unen saannissa ja Opti-MSM kuulemma pitää rustoista ja nivelistä huolta niin ei muuta kuin kulaus kerrallaan alas ja iloa kropalle.

22:00 Unia kohti, puhelin pois, kirjaa luen edelleen tai sitten kuuntelen äänikirjaa/podcastia riippuen kumpi sisältö sillä hetkellä kiinnostaa enemmän. Huomenna sama rumba odottaa ja pitää taas olla antamassa parastaan. Mikäs sen siistimpää. Hyvää yötä! Bonnuit!

Kirjoittaja on naisten lentopallomaajoukkueen libero, ammattilentopalloilija Saana Koljonen, joka pelaa ensi kaudella (2018-2019) ranskalaisen Quimper Volley 29:n riveissä. Voit seurata Saanaa Instagramissa ja tutustua hänen blogiinsa

Pääkuva: Unsplash / Robert V. Ruggiero