Urheilu ja liikunta edellyttävät tarkempaa ravinnonsaannin huomiointia, etenkin jos ne tähtäävät tavoitteeseen kuten kunnon kohoamiseen, lihaskasvuun, kestävyyteen tai muuhun vastaavaan. Myös markkinoilla olevien urheiluravinteiden valikoima voi huimata päätä! Perusliikkujalle riittää usein monipuolinen ruoka, mutta usein varsinkin palautumiseen voi olla hyvä ottaa tueksi ravintolisiä, etenkin jos ruokailu on epäsäännöllistä tai riittämätöntä.

Erilaiset proteiinituotteet ovat varmastikin yleisimpiä treenin tueksi käytettäviä  lisäravinteita, ja kovaa treenaaville ne ovatkin hyödyksi! Proteiinien aminohapot rakentavat lihaskudosta ja osallistuvat myös mm. hormonitoiminnan ylläpitoon. Urheilu kuluttaa kehostamme kuitenkin myös paljon pienravintoaineita, joita tavallisen proteiinijauheen mukana ei saada. Siksi halusimme kehittää kokonaisvaltaisemman ravintolisän liikunnan ja urheilun tueksi. NORDIQ Nutrition Nutri-Sport -kategorian urheiluravinnejauheet on suunniteltu tukemaan paitsi koko kehoa, myös mieltä.

Vastasimme eniten kysyttyihin kysymyksiin Nutri-Sport -jauheisiin liittyen.

Q: Mikä tekee Nutri-Sport-jauheista niin erityisiä?

A: Kyseessä on uusi tapa ajatella urheiluravitsemusta – se tarkoittaa paljon enemmän kuin pelkän proteiinin, rasvan ja hiilihydraattien määrän laskemista. Keho tarvitsee urheilusuoritukseen ja siitä palautumiseen myös paljon kasviravinteista saatavia antioksidantteja ja vitamiineja. Esimerkiksi vihreä tee stimuloi kehoa hellävaraisesti ja adaptogeeniset kasvit tasapainottavat stressireaktiota ja liikunnasta syntyvää mahdollista tulehduksellisuutta. Lisäksi tuotesuunnittelumme perustuu mielen, motivaation ja henkisen jaksamisen tukemiseen liikunnan aikana. Tämä mielessämme olemme valinneet jauhesekoituksiin mukaan adaptogeenisia ainesosia, kuten ruusujuurta tai macaa, jotka tukevat näitä osa-alueita. Jauheemme ovat myös täysin vegaanisia ravintolisiä.

Q: Kenelle Nutri-Sport-jauheet on tarkoitettu?

A: Kaikille, jotka haluavat lisätä päivittäistä kasviravinteiden saantia monipuolisesti ja samalla tukea liikunta- tai urheilusuoritusta sekä jaksamista. Tuotteet ovat täysin lisä- ja täyteaineettomia, vegaanisia ja makeuttamattomia, jolloin ne sopivat myös puhtaita ravintolisiä ja urheiluravinteita käyttäville. Emme myöskään käytä jauheissamme mitään yleisimpiä allergeeneja, kuten vehnää, soijaa, hiivaa tai maidon ainesosia. Jauheet sopivat niin perusliikkujalle kuin kovempaakin treenaavalle.

Q: Miksi Nutri-Sport-jauheissa on niin paljon erilaisia kasveja mukana? Eikö pelkkä proteiinijauhe riitä?

A: Uusimpien tutkimusten mukaan keho tarvitsee urheilusuoritukseen sekä palautumiseen proteiinin lisäksi myös erilaisia kasviravinteita, kuten polyfenoleja, rasvahappoja sekä hermostoa tukevia ravintoaineita. Koska Pre-Workout- ja Post-Workout -jauheemme sisältävät monipuolisesti erilaisia vihreitä kasviksia, marjoja ja adaptogeenejä kasviproteiinin lisäksi, ne paikkaavat kokonaisvaltaisesti urheilusta aiheutuneita erilaisia puutostiloja sekä urheilun aikaisia tarpeita. Kyseessä on siis oikeastaan täysin uudenlainen tapa ajatella urheiluravitsemusta. Jokaiseen tuotteeseen on huolella ja asiantuntemuksella valittu toisiaan tukevia, puhtaita kasviainesosia, joiden läsnäolo ei ole koostumuksessa sattumanvaraista. Kehomme reagoivat yksilöllisesti ja myös urheilulajit ja liikuntatavat ovat yksilöllisiä. Voit kuitenkin huomata synergisten jauhesekoitustemme vaikutuksen esimerkiksi parantuneena jaksamisena, nopeampana palautumisena, verensokerin tasapainottumisena tai mielen motivoitumisena liikkumiseen.

Post-Workout Protein Powder

Q: Miksi en tekisi vain monipuolista vihersmoothieta, jonne lisään haluamani määrän proteiinijauhetta?

A: Suosittelemme tekemään niin, jos haluat ja osaat koostaa smoothiesi monipuolisesti! Suosittelemme Nutri-Sport -jauheita niille, jotka haluavat varmistaa kasviravinteiden, polyfenolien ja antioksidanttien sekä mieltä tukevien adaptogeenien saannin oikeassa suhteessa ja oikeaan tarpeeseen! Näin etenkin, jos arjen aikataulu on tiukka, ja smoothien sisältöä ei joka päivä ehdi tai osaa rakentaa ihanteellisesti. Nutri-Sport -jauheiden koostumus täydentää erinomaisesti myös perusruokavaliotasi.

Q: Pre- ja Post-Workout Protein -jauheet sisältävät 2,2-6,6 g proteiinia kerta-annosta kohti (5-15 g jauhetta). Riittääkö tämä määrä proteiinia tukemaan treeniä tai siitä palautumista?

A: Riippuu liikkumisesi tehosta, kestosta ja toistumisesta. Kevyttä liikuntaa, kuten hölkkää tai joogaa harrastava henkilö saa 1-3 teelusikallisen annoksesta sopivan määrän lisäproteiinia, kun ruokavalio on tasapainoinen. Rankempaa treeniä tekevä voi halutessaan tehostaa tavallisen proteiinijauheen vaikutuksia lisäämällä 1-3 teelusikallista Pre- tai Post-Workout -jauhetta sen joukkoon. Kasviravinteiden ja antioksidanttien tarve kasvaa sitä mukaa, kun urheilun teho kasvaa. On hyvä huomioida, että myös liiallinen proteiinin tankkaus voi kuormittaa elimistöä.

Q: Voiko Nutri-Sport-tuotteita käyttää, vaikka ei liikkuisi tai jos liikkuu vain vähän?

A: Kyllä voi! Kaikki liikunta on mielestämme hyvästä – jo se, että kävelet kotiin kilometrin työpaikalta, on hyvä asia! Tuotteemme ovat suunniteltu kokonaisvaltaisesti kehon hyvinvointiin ja jaksamiseen. Suosittelemme usein esimerkiksi:

  • Endurance Wholefood Powderia vaativan ja pitkän työpäivän tueksi lisäämään kestävyyttä ja jaksamista – erityisesti jos teet fyysistä ja suorittavaa työtä!
  • Pre-Workout Protein Powderia erinomaiseksi aineenvaihdunnan starttaajaksi aamulla.
  • Post-Workout Protein Powderia palauttamaan kiireisen päivän rasituksesta vaikkapa iltasmoothien tai jugurtin seassa.
  • Monikäyttöistä Hydration Wholefood Powderia kesähelteellä nesteytysjuomaksi, saunajuomaksi tai juhlien yhteydessä tarjottavaksi raikkaaksi ja ravitsevaksi juomaksi.
  • Magnesiumia taas tarvitsee lähes joka toinen suomalainen ravintolisänä lihaksiston ja hermoston terveyden tueksi. Magnesium Wholefood Powderin malaattimuotoinen magnesium on vatsaystävällinen ja yhdessä vihreiden kasvisten kanssa hyvin imeytyvä.

→ Tutustu Nutri-Sport-valikoimaamme!